wat doe ik?

Ik ben een echte arbeidsrechtspecialist. Dat betekent dat ik – in tegenstelling tot veel advocaten – mijn tijd en aandacht niet hoef te verdelen over andere vakgebieden. Alle tijd die ik aan mijn werk (heb) besteed heeft met arbeidsrecht te maken. Het spreekt voor zich dat de kennis en ervaring die ik hierdoor de afgelopen 23 jaar heb opgebouwd zowel voor mezelf als voor jou als klant van onschatbare waarde is.

Alleen arbeidsrecht dus. Denk hierbij aan (dreigend) ontslag, proeftijd, ziekte/reïntegratie, arbeidsvoorwaarden, loonvorderingen, arbeidsconflicten, functie-indeling, CAO, concurrentiebeding, uitzendwerk en alle overige zaken die op de één of andere manier verband houden met een arbeidsovereenkomst.

Dat laatste vermeld ik trouwens niet voor niets: juridische kwesties die verband houden met een arbeidsovereenkomst worden namelijk behandeld door de kantonrechter, en dan is het niet verplicht een (dure) advocaat in de arm te nemen. Terecht, want een goede arbeidsrechtspecialist is vaak beter en vrijwel altijd véél goedkoper dan een advocaat die ook op andere rechtsgebieden actief is.

Ik adviseer waar mogelijk en procedeer waar nodig. Een goed advies zit verpakt in vrijwel elk contact dat wij met elkaar hebben. En hoewel een gang naar de kantonrechter natuurlijk altijd een laatste redmiddel behoort te zijn, doe ik het met alle plezier voor je indien het echt nodig is.

Mocht het zover komen, dan zul je merken dat ik mij in gerechtelijke procedures als een vis in het water voel, zowel in processtukken als op zittingen. Een klein voorbeeld: vaak zie (of beter nog: hoor) je tijdens zittingen een duurbetaalde advocaat zijn goudgerande pleitnota van -tig kantjes letterlijk met een monotone stem opdreunen van papier. Daar hoef je bij mij niet bang voor te zijn. Ik pleit gewoon uit mijn hoofd, dat komt veel beter over bij de rechter en het scheelt jou weer de – onnodige – kosten van een dure pleitnota….