wie ben ik?

DSC_0018-4

Henk-Jan ten Brinke dus. Ik ben 51 jaar en woon met vriendin en 3 kinderen in de prachtige landelijke omgeving van Voorst (tussen Deventer en Zutphen). “Doe-het-zelf” is mijn motto, zo lijkt het inmiddels wel. Ik zie het terug in mijn studententijd, in onze vele reizen en vakanties, in mijn hobby’s, in ons huis en in ons werk (mijn vriendin en ik werken allebei als zelfstandige).

Hoewel ik ben afgestudeerd in het strafrecht, kwam ik op een Utrechts advocatenkantoor (1997) al snel in aanraking met het arbeidsrecht. Mijn wens om me volledig toe te leggen op (vooral de werknemerskant van) het arbeidsrecht bracht me bij de vakbond. De eerste jaren in vaste dienst, daarna alleen nog maar als interim-jurist. Terugkijkend heb ik sinds eind 1998 vrijwel uitsluitend voor vakbonden gewerkt, op talloze locaties voor zowel FNV als CNV. Toch ben ik zeker geen echte vakbondsjurist; daarvoor ben ik toch iets te eigenwijs en vind ik de bonden doorgaans ook te conservatief.

Als je met me in zee gaat zul je merken dat ik niet alleen zéér veel kennis en ervaring heb op mijn vakgebied, maar dat ik daarnaast ook beschik over eigenschappen die minstens net zo belangrijk zijn in dit werk: scherp, kritisch, eerlijk, sociaal vaardig en met een zeer goed gevoel voor de juiste toon op het juiste moment. De vastberadenheid van Don Quixote en de realiteitszin van mezelf maken het plaatje compleet: met mij erbij word je serieus genomen, zowel aan de onderhandelingstafel als bij de rechter.

Mijn hobby’s spelen zich bij voorkeur af in bossen, bergen of op het water, liefst ver van de gebaande paden, te voet of met de kano. Mijn grote passie is vliegvissen, en dan bij voorkeur in de tropen. Het kat-en-muisspelletje met de slimme, o zo schuwe bonefish is voor mij de ultieme vrijetijdsbesteding. Ach ja, ieder zijn ding…